Календар

За нас
Контакти
Курсове »
Матури
Занималня »
Лятна занималня
Родители
Работилници Ателиета
Индивидуални занимания
Календар menu

Sofia Danse Weak kids

06.10.2012 22:44:00

Баухаус градска приказка на сенките за деца между 5 и 12 години
 

 

6 октомври, 11.00 и 17.00 часа
НДК, зала 11
Баухаус градска приказка на сенките за деца между 5 и 12 години
Продължителност: 45 мин.
Билети: Билетен център НДК и в мрежата на Eventim на цени от 10 и 20 лв.
 
Фантастично представление на формите, светлината и звука. Чували ли сте някога ритъма на сянката? Познавате ли тайните на градските шумове? Градските светлини разкриват своите истини! 
Спектакъл, в който можете да чуете песента на портата, да наблюдавате валса на жерава. В света на динамичните форми звуците на светлината манифестират, щумовете добиват релеф. Фотография, облечена в движение, превърната на сцената в динамична архитектура, базирана на филмовия сценарий на Ласло Мохоли-Наги „Динамиката на метрополисa” от 1922, който така и остава нереализиран от него. 
Jugglers Illuminated е вълнуващо детско Баухаус представление на забележителния NEGATIVE VARIETÉ театър на сенките, вдъхновен от личността и работата на Ласло Мохоли-Наги, най-знаменитият и влиятелен унгарски артист в областта на изящните и приложните изкуства. 
 
NEGATIVE VARIETÉ театър на сенките е основан през м. май 2010 с идеята да представя светлинните експерименти и визуални концепти на Ласло Мохоли-Наги, родени в училището Баухаус,чиято идеология е съчетанието на изящното изкуство с дизайна, индустрията, технологиите, занаятите. Една от целите на театъра е да открива творческата сила и вдъхновение, които се крият в културата на 20те и 30те год, както и да се занимава с теми и идеи с типично музеен характер по един немузеен начин. След успеха на едноименното първо представление на театъра Negative Varieté, компанията получава поръчка по една от програмите на Европейския съюз да създаде спектакъл за деца, вдъхновен от същия визуален език. Така се ражда Jugglers Illuminated. Премиерата му се състои в Будапеща през м. март 2011.

x