Календар

За нас
Контакти
Курсове »
Матури
Занималня »
Лятна занималня
Родители
Работилници Ателиета
Индивидуални занимания
Календар menu

Нощ на учените

28.09.2012 23:30:00


    За осма поредна година на 28 Септември в България ще се проведе Европейска нощ на учените - ежегодно събитие, което се провежда в един и същи ден в цяла Европа и се осъществява с финансовата подкрепа на Европейската комисия по Седма Рамкова програма за научни изследвания и технологично развитие, подпрограма "Хора".

 

Една от основната цели на тази европейска инициатива е да се удължи средната продължителност на живота на европейските граждани с две години до 2020 г. Инструментите за постигане на тази цел са насочени към подобряване здравето и качеството на живот на европейските граждани и по-специално на възрастните хора, както и подкрепа в дългосрочен план, на устойчивостта и ефикасността на европейските здравни и социални системи. Всички усилия са свързани с осигуряване на устойчив растеж и експанзия на европейската индустрия.

Статистиката показва, че в рамките на ЕС броят на гражданите над 65 ще се удвои, а на тези над 80 ще се утрои до 2050 г. Това ще се отрази както върху публичните и частни разходи така и върху инвестициите.

 


Всички събития ще бъдат отворени за талантливи изследователи, имащи желание да покажат своите иновативни идеи / решения и продукти или да демонстрират техните професионални постижения и творчески интереси.


През 2010г. децата от занималня "Дядовата ръкавичка" към образователен център "Глобално знание" бяха поканени и участваха в НОЩ НА УЧЕНИТЕ в Политехнически музей, представяйки серия от експерименти. Всяко дете спряло се на нашия щанд си тръгна със собствен модел за игра.


Списание "Обекти" писа за нас.


За програмата тази година четете на следния линк


x